İlimiz Tabipler Odası, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ve Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “14 Mart Tıp Bayramı” kutlama etkinliklerine Vali Mustafa Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oya İskit Gökmen, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, Tabipler Odası Başkanı Opr. Dr. Erhan Çolak, İlimizdeki hastanelerin başhekimleri, doktorlar, sağlık çalışanları ve Giresun Üniversitesinin öğrencileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, ilk konuşmayı İlimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Özden yaptı. Özden yaptığı konuşmada, hastanenin çalışmalarını anlattı.
14 Mart Tıp Bayramı ve sağlık haftasının önemine değinen Dr. Mustafa Özden, 2008 yılında 170 bin hastaya hizmet verildiğini söyledi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 2008 yılında ilk kez 4’üz bebek dünyaya geldiğini hatırlatan Başhekim Dr. Mustafa Özden, bir ilk gerçekleştiği için bebeklere 2009 yılının başında yaşgünü yaptıklarını da ifade etti.
Hastanenin fiziki olarak yetersiz, büyüme imkânının bulunmadığını da belirten Başhekim Dr. Mustafa Özden, cihaz yönünden bir eksiklikleri bulunmadığını söyledi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Özden’in ardından konuşan Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Bal da, hastanenin çalışmalarını slayt gösterimi ile sundu.
Kale Devlet Hastanesi ile birleşme sürecini ve birleşmenin ardından gerçekleşen hizmetleri anlatan Opr. Dr. Ahmet Bal, tüm İl geneline hizmet vermek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Giresun Tabipler Odası Başkanı Opr. Dr. Erhan Çolak da yaptığı konuşmada, doktorların yaşadığı sorunları dile getirdi. Opr. Dr. Çolak, hekim başına düşen günlük hasta sayısından şikayet etti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir de bir konuşma yaparak, İlimizdeki sağlık hizmetlerinin en üst düzeye getirildiğini, İlimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.
Oturum öncesi son konuşmayı yapan Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oya İskit Gökmen de, Tıp Bayramının tarihimizde yerini almasını anlattı.
Batılı anlamda ilk tıp mektebinin Sultan II. Mahmut’un yenilikçi hareketleri sonucu, Hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi’nin de katkılarıyla Tıphani-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adı altında 14 Mart 1827 Çarşamba günü Şehzadebaşı’ndaki “Tulumbacı Konağı”nda kurulduğunu belirten Prof. Dr. Oya İskit Gökmen, aynı bina içinde Tıphane ve Cerrahhane eğitimlerinin ayrı ayrı yapıldığını söyledi.
Tıp Bayramının da bu şekilde doğduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Oya İskit Gökmen, “Mesleğimizin önemini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.
Prof. Dr. Oya İskit Gökmen, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, Tabipler Odası Başkanı Opr. Dr. Erhan Çolak, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Bal ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Özden’in yapacağı oturumdan önce bir konuşma yapan Vali Mustafa Taşkesen de, sağlık alanının vazgeçilmezi olan hekimlerin tıp bayramını kutladı.
“İnsan sağlının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun önemli hedeflerinden biridir” diyen Vali Mustafa Taşkesen, bu nedenle hekimlik mesleğinin her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görüldüğünü söyledi.
Vali Mustafa Taşkesen, “Zor şartlar altında gece gündüz demeden çalışan, canımızı emanet ettiğimiz, işi; en kutsal varlık insana hizmet etmek olan bu mesleği icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramının kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından verilen aradan sonra, çeşitli konuların görüşüldüğü Tıp Bayramı programına devam edildi.
K.giresun.gov
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.