Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı inşaatının (yol, kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu, drenaj) geçici kabul aşamasına geldiği açıklandı. Bölgenin, elektrik ve telekom şebeke inşaatlarının ise tamamlandığı belirtildi.
Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı inşaatının (yol, kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu, drenaj) geçici kabul aşamasına geldiği açıklandı. Bölgenin, elektrik ve telekom şebeke inşaatlarının ise tamamlandığı belirtildi.
Şehir merkezi ve Giresun limanına 6,5 km., Samsun-Trabzon sahil yoluna 2 km., Trabzon havaalanına 140 km. mesafede bulunan Organize Sanayi Bölgesinde toprak kaymaları ve yol çökmeleri ile ilgili yapılan çalışmalarda, bölgenin topografik yapısının araştırıldığını belirten yetkililer, kapsamlı jeolojik ve jeoteknik rapor hazırlanarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığına teslim edildiğini, bu doğrultuda yapılan heyelan önleme drenaj sistemi uygulama projelerinin Bakanlık tarafından onaylandığını söylediler. Bu işlerle ilgili ihalenin 2009 yılının ilk aylarında yapılacağı da ifade edildi.
5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu kapsamında bulunan Giresun Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara bedelsiz arsa, çeşitli vergi muafiyetleri, sigorta prim indirimi ve ucuz enerji temini de sağlandığı belirtildi.
PARSEL TAHSİS VE YATIRIM DURUMU
Toplam 700.000 m2 olan bölgede; spor alanı, yönetim merkezi, sağlık merkezi, teknik altyapı (çıraklık eğitim okulu), PTT gibi sosyal tesisler, yeşil alan ve yollar ayrılınca 340.000 m2’den oluşan ve büyüklükleri 5.000-8.000 m2 arasında değişen 49 sanayi parseli bulunmaktadır. Bu parsellerin tamamı 29 yatırımcıya tahsis edilmiştir.
Üretime Geçmiş Firma Sayısı : 11 (istihdam 502 kişi)
Üretime Geçmek Üzere Olan Firma Sayısı : 6
İnşaat Halindeki Firma Sayısı : 3
Proje Aşamasındaki Firma Sayısı : 6
Yeni Tahsis Firma Sayısı : 3
TOPLAM FİRMA SAYISI : 29
YATIRIM ALANLARI
OSB’de genel olarak yatırım konuları; fındık mamulleri, metal sanayi, tekstil ve mobilya sanayi kolları olup, gübre sanayi, meyve-sebze ürünleri, yeraltı kaynaklarının değerlendirilmesi, kırmızı-beyaz et, deniz ve süt ürünleri, çikolata, şekerleme gibi yatırım konuları bulunmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.