• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Giresun 19 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Tarım Müdürlüğünün Aylık Çalışması

Tarım Müdürlüğünün Aylık Çalışması
İl Tarım Müdürlüğünün 2009 yılı Aralık ayında yaptığı çalışmalar açıklandı. Müdürlüğün İl genelinde yaptığı çalışmalar şöyle:
İl Tarım Müdürlüğünün 2009 yılı Aralık ayında yaptığı çalışmalar açıklandı. Müdürlüğün İl genelinde yaptığı çalışmalar şöyle
3.333.966 kg. iç fındık ve 431.220 kg. fındık püresi, 6968 sayılı zirai mücadele ve zirai karantina kanunu gereğince kontrol edilerek ihracatına izin verildi. Yine bu kapsamda 223 adet kontrol yapılarak bitki sağlık sertifikası düzenlendi. 1.500 kg. Ayçiçeğinin ilgili kanun gereğince kontrolleri yapılarak ithalatına izin verildi. 18,3 ton iç fındık fümige edildi, 1 adet fümigasyon işlemi uygulandı.

İlimiz Merkez ilçede fidan satışı yapılan alanlarda ve pazarlarda, 6968 sayılı zirai mücadele ve zirai karantina kanununa göre kontroller yapıldı.

Çiftçi Kayıt Sistemi çalışmaları kapsamında; 2009 yılı Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak analizi desteği başvuruları ile Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği başvuruları alınarak sisteme girişleri yapıldı. Ayrıca, Su Ürünleri Desteklemeleri de askıya çıkarıldı.

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Projesi kapsamında: Anket yapılan çiftçilere 300'er TL ödeme yapıldı.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi uygulanan Güce İlçesi Boncukçukuru Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 100 aileye 2 baş Jersey ırkı süt sığırı verilmesi işinin ihalesi yapıldı. Bu proje 3.195,00 TL /başfiyatla sonuçlandı. Yine proje kapsamında 200 baş Jersey ırkı süt sığırı dağıtımı devam etmektedir. Dağıtım sonunda hayvanları temin eden yüklenici firmaya 639.000,00 TL ödeme yapıldı.

Doğankent İlçemizde faaliyet gösteren S. S. Doğankent İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi (50 Aile x 50 Baş Koyun + 2 Koç) 2010 yılı Bakanlık yatırım programına teklif edildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Çerçevesinde 4. Etap Ekonomik Yatırım projelerinden olan bir firmaya ait çay işleme tesisinin kapasite artırma ve teknoloji yenileme projesi kapsamında ek bina inşaatı için 69.250,00 TL hak ediş ödemesine ilişkin belgeler, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğüne gönderildi.

30 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlemesine yönelik %50 hibe destekli ekonomik yatırım konularında gerçek kişi başvurularına 50.00,00 TL, tüzel kişi başvurularına ise 250.000,00 TL hibe desteği verilmesini amaçlayan ve 28 Aralık 2009 tarihinde sona eren müracaatlarda 12'si fındık işleme, 2'si yem işleme, 1'er adet de soğuk hava deposu, et işleme ve pestil, pekmez, köme işleme tesisi olmak üzere toplam 17 ekonomik yatırım müracaatı yapıldı. Bu yatırımlar için toplam hibe talebi 3.677.733,58 TL olup, projelerin hibeye hak kazanıp kazanamamaları ile ilgili değerlendirme aşaması devam etmektedir.

Aralık ayında 3 adet gübre bayi denetimi yapıldı.

Dokap-Tarım Projesi kapsamında Bulancak İlçesi İnece Köyü'nde 6 kivi bahçesi ve 100 m² lik 5 adet sera kurulumu gerçekleştirildi.

5179 Sayılı Kanun kapsamında İlimizde gıda üretimi yapan 104 adet işyeri denetlendi. Denetimler sonucu 8 işletmeye 12 gıda üretim izin belgesi düzenlendi.

Piyasa gözetimi ve denetimi işlemleri ile ilgili olarak 205 adet toplu tüketim ve gıda satış yeri denetlendi.

2009 yılı gıda denetim ve izleme programları:

Pestisit numunesi kapsamında 1 numune, süt ve süt ürünleri denetim programı kapsamında 4 adet numune, Aflatoksin Denetim Programı kapsamında 5 adet kuruyemiş numunesi, Tüketime Hazır Günlük Yemek ve Mezeler Denetim Programı dahilinde 1 adet, Bal Denetim Programı kapsamında 1 adet bal numunesi, Ekmekte Potasyum Bromat ve Potasyum İyodat Denetimi kapsamında 1 adet ekmek numunesi, Deniz Ürünlerinde Kalıntı İzleme Programı Kapsamında 4 adet balık numunesi, denetim programı kapsamında 4 adet margarin numunesi alındı. Ayrıca 3 adet hızlı alarm denetimi de yapıldı.

İlimizde 56 adet işyeri denetimi yapılarak 240 adet ihracat sağlık sertifikası düzenlendi.

Ay içerisinde 15.000 kg ayçiçeği ithalatı yapılmış olup, 3 adet tohum bayi denetimi gerçekleştirildi. 5 adet yem numunesi de alınarak 10 işyeri denetimi yapıldı.

İlimiz sınırları içerisinde bulunan balıkçı barınakları, çekek yerleri, balık satış yerleri, karaya çıkış noktalarında 60 adet koruma ve kontrol amaçlı denetim çalışmaları yapıldı.

Yine bu kapsamda su kirliliği denetimleri, işletme denetimleri, su ürünleri perakende satış yerleri denetimleri, “Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliği” takip çalışmaları, balıkçılık ruhsatlandırma çalışmaları yapılmıştır. Yine çalışmalar kapsamında; 77 adet gerçek kişiler için su ürünleri avlanma belgesi ve 7 adet amatör balıkçı belgesi düzenlenmiştir.

Koruyucu Aşılama (Bağışıklama) Çalışmaları:

Şap: 177 Büyükbaş, 708 Küçükbaş, Anthrax: 10 Büyükbaş, Yanıkara: 261 Büyükbaş, Kuduz: 14 Kedi-Köpek, Enterotoxemei: 890 küçükbaş hayvan olmak üzere toplam:2.060 hayvana koruyucu amaçla aşı yapılmıştır.

Sağlık Taraması Çalışmaları:

Büyükbaş: 2.682, Küçükbaş: 4.880, Arı Kovanı: 865, Kanatlı: 3.300, Kedi-Köpek: 13, Tektırnaklı: 3, Toplam: 11.743 Baş Hayvan Muhtelif Hayvan Hastalıklarına karşı sağlık taramasından geçirilmiştir.

Yetiştiricilere Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteklemeleri:

Bir ilçemizde, laboratuar muayenesi sonucunda Brusellozis hastalığı tespit edilen
5 büyükbaş hayvan, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu ve Brusellozis Mücadele Yönetmeliği gereğince tazminatlı ve şarta bağlı olarak EBK Kombinasında kesimleri yapıldı. Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ve uygulama esasları tebliği gereğince; hayvanların sahiplerine toplam 7083 TL ödenmek üzere Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği hak ediş belgesi düzenlendi.

Programlı Aşı Uygulamalarında Uygulayıcılara Verilen Destekler:

Programlı şap aşılamalarında 3 ilçemizde sözleşmeli görev yapan serbest veteriner hekimlere aşıladıkları 16 bin 314 büyükbaş hayvan için Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ve Uygulama esasları tebliği gereğince; toplam 10 bin TL'lik Programlı Aşılama Desteklenmesi Hakediş Belgesi düzenlenmiştir.

Denetim Çalışmaları:

a)-Serbest Veteriner Hekimlere ait Ruhsatlı Muayenehanelerin Denetimi ve Kontrolü: 3 denetim gerçekleştirilmiştir,

b)-Veteriner İlaçları Satış Yerlerinin Denetimi (Veteriner Hekim Muayenehaneleri, Eczane): 6 denetim yapılmıştır.

İl ve İlçe Müdürlüklerimiz arasındaki koordinasyonu sağlamak ve bilgi alışverişi için 3 ayda bir yapılmakta olan BAV (Bilgi Alış Veriş) toplantısının 2009 yılı son toplantısı İl Müdürlüğünde gerçekleştirilmiştir.

Valilikte oluşturulan 'Tek Adımda Hizmet Bürosu'nda ve Tarım İl Müdürlüğünde, çiftçilerimize ait yıllık zirai gelir tespitleri yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Organik Tarım İşletme ve Arazi Kontrolleri gerçekleştirilmiş, müracaat eden çitçilerimize ihtiyaç duydukları tarımsal konularda çiftçi mektubu, broşür ve teknik bilgi desteği sağlanmıştır.

H.K.:Giresun Vaililiği
Bu haber toplam 2554 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.