İlköğretim için en az 5, ortaöğretim için de en az 10 yıllık planlamaların yapılması gerektiğini belirten Vali Mustafa Taşkesen, günübirlik taleplerle planlamasız çözümler üretmenin kamu kaynaklarının israfı anlamına geleceğini söyledi.
İl Merkezi ile bir-iki İlçede ilköğretim derslik ihtiyacı bulunmadığını, bunun dışında yeni okul ve derslik yapımının çok elzem olmadığını ifade eden Vali Mustafa Taşkesen, gelecek yıllarda mevcut okulların fiziki kapasitelerinin iyileştirilmesi, bilgi teknolojileri sınıflarının çoğaltılması ve spor salonları yapılması yönünde talimatlar verdi.
Merkez İlçedeki bazı merkezi ilköğretim okullarında yoğunluğun hafifletilmesi için tedbirler alınmasını da isteyen Vali Mustafa Taşkesen, okulların eğitim bölgesi sınırlandırılmasına mutlaka riayet edilmesini hatırlattı. Özellikle İlköğretim sınıflarında ideal sayının 30 olduğunu söyleyen Vali Mustafa Taşkesen, bu sayının üzerindeki sınıflarda sağlıklı eğitim yapılamadığını da ifade etti.
Merkez İlçede bulunan İlköğretim okullarındaki sınıf kapasitesinin 30’a düşürülmesi için 94 dersliğe ihtiyaç bulunduğunu da sözlerine ekleyen Vali Mustafa Taşkesen, bu yıl en az 1 ilköğretim, 1 de anaokulu yapılması çalışmalarının başlatılmasını istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.